13:33 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Για τη σημασία που έχει να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μίλησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι πολιτικοί έχουν καθήκον να αποτρέψουν την επανάληψη των τρομερών γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι εσείς και οι συγγενείς σας δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε τέτοιες δοκιμασίες [όπως του πολέμου]. Αυτό είναι το καθήκον των παγκόσμιων ηγετών, των υπεύθυνων πολιτικών, των δημόσιων προσώπων και όλων όσων συνειδητοποιούν πόσο εύθραυστος είναι ο σύγχρονος κόσμος» είπε, ο Πούτιν σε μαθητές με αφορμή την Ημέρα της Γνώσης.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από τον πόλεμο και ότι η ηρωική πράξη του λαού του στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Τα παραπάνω σχόλια έρχονται μετά τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία τις τελευταίες ημέρες περνάει μια περίοδο αναστάτωσης, ύστερα από τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα και στις οποίες αναδείχθηκε νικητής, για έκτη προεδρική θητεία, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Αν και ο Λουκασένκο επικράτησε στις εκλογές εύκολα, η αντιπολίτευση αντιδρά με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για «ξένους παράγοντες» που βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις.

Tags:
Λευκορωσία, Ρωσία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK