16:41 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένα από τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού της Ρωσίας είναι και ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Ντενίς Μάντουροφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου, Ντενίς Μάντουροφ, δήλωσε ότι εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» και παρουσίασε μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την πρώτη ημέρα.

Ο υπουργός βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το ερευνητικό ινστιτούτο που ανέπτυξε το εμβόλιο για να αναφέρει πώς αισθάνεται.

«Την πρώτη μέρα, η θερμοκρασία μου ήταν ελαφρώς υψηλότερη. Τη δεύτερη μέρα, δεδομένου ότι το σώμα καταναλώνει πολύ γλυκόζη, ένιωθα λίγο περίεργα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Την τρίτη ημέρα, δεν αισθανόμουν κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες τώρα και μπορώ να αναφέρω ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στο σώμα μου» δήλωσε ο Μάντουροφ, όπως προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του NTV.

Στις 11 Αυγούστου η ρωσική κυβέρνηση κατέγραψε επίσημα το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο, το οποίο ονομάστηκε «Sputnik V». Αν και το εμβόλιο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, οι Ρώσοι αξιωματούχοι υγείας ισχυρίζονται ότι είναι αποδεδειγμένη η ικανότητά του να παράγει σταθερή ανοσία έναντι του κορονοϊού.

Αρκετές άλλες χώρες ακολούθησαν ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσουν γρήγορα στην καταχώρηση των εμβολίων της COVID-19 για επείγουσα χρήση.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Sputnik V, εμβόλιο, υπουργός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK