19:48 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νευροτοξικός παράγοντας τύπου Νοβιτσόκ φέρεται, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, να βρίσκεται πίσω από την ασθένεια του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Τεστ που διενεργήθηκε σε δείγματα του Aλεξέι Ναβάλνι σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο στη Γερμανία, έδειξε ότι ο Ρώσος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης φέρεται πως «δηλητηριάστηκε από νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ», όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

«Κατόπιν αιτήματος του Charite University Clinic Berlin, ένα εργαστήριο της Bundeswehr διενήργησε τοξικολογικές εξετάσεις στα δείγματα του Αλεξέι Ναβάλνι. Τα αποτελέσματα παρείχαν αναμφισβήτητα στοιχεία ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ» ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Παράλληλα, η Μόσχα απαντώντας στους γερμανικούς ισχυρισμούς, ανέφερε πως περιμένει την απάντηση του Βερολίνου στο αίτημα του Ρώσου εισαγγελέα.

«Περιμένουμε απάντηση στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση γύρω από τον Ναβάλνι» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας τη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης.

Επίσης και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο Sputnik υπογράμμισε πως το Βερολίνο δεν ενημέρωσε τη Μόσχα για τα συμπεράσματά της σχετικά με τη «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι με το Νοβιτσόκ και ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοιες πληροφορίες.

Tην ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σκοπεύει να ενημερώσει τον Σεργκέι Νετσάεφ, τον Ρώσο πρεσβευτή στο Βερολίνο, για τα αποτελέσματα εργαστηριακών αποτελεσμάτων του Ναβάλνι.

«Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη για τα αποτελέσματα των δοκιμών» σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Η Γερμανία θα ειδοποιήσει επίσης, όπως ανέφερε, τους εταίρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να επεξεργαστούν μια κοινή απάντηση.

Tags:
Γερμανία, αντιπολίτευση, Μόσχα, Ρωσία, υγεία, τροφική δηλητηρίαση, δηλητηριώδης, δηλητηρίαση, δηλητήριο, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK