16:42 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γιατροί και αξιωματικοί επιβολής του νόμου δεν έχουν εκφραστεί για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, παρά μόνο οι πολιτικοί, όπως επεσήμανε η Μαρία Ζαχάροβα την Τετάρτη (02/09).

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επεσήμανε πως ούτε οι γιατροί ούτε οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου στη Δύση αναλαμβάνουν την ευθύνη να σχολιάσουν την κατάσταση με τον Αλεξέι Ναβάλνι και τόνισε πως μόνο οι πολιτικοί μιλούν για αυτή την υπόθεση. 

Ειδικότερα, η κα Ζαχάροβα σημείωσε, την Τετάρτη (02/09), σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο δίκτυο Russia 1:

«Συμπερασματικά, ποιο συγκεκριμένο ιατρικό ίδρυμα κατέληξε σε τέτοια αποτελέσματα; Μιλούν εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου για αυτό; Όχι. Αποδεικνύεται ότι ούτε οι γιατροί ούτε οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου έχουν καμία σχέση με αυτό το ζήτημα. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να εκφραστούν και να συζητήσουν αυτό το θέμα, οι πολιτικοί μιλούν γι' αυτό».

Σύμφωνα με την κα Ζαχάροβα, σε ορισμένες χώρες, σε νομοθετικό επίπεδο, οι ομιλίες των πολιτικών απομακρύνονται από οποιαδήποτε δικαιοδοσία.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε:

«Δεν υπόκεινται σε δικαιοδοσία. Αυτές είναι πολιτικές δηλώσεις. Οποιεσδήποτε πολιτικές δηλώσεις που σχετίζονται με τη φύση [του ζητήματος], πρέπει να βασίζονται σε κάτι, αλλά είναι όλα γενικά. Δημιουργούν ένα υπόβαθρο, αυτή είναι μια κλασική ενημερωτική εκστρατεία».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK