21:48 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 20
Βρείτε μας

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι τα τεστ στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, Αλεξέι Ναβάλνι, έδειξαν ότι είχε εκτεθεί σε νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας Νοβιτσόκ.

Οι Αρχές στο νοσοκομείο του Ομσκ, όπου νοσηλεύτηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι στις 20 Αυγούστου, δήλωσαν ότι οι γιατροί τον εξέτασαν για δηλητηρίαση, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά τους ισχυρισμούς του Βερολίνου ότι γερμανικό στρατιωτικό εργαστήριο παρείχε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η δηλητηρίαση του 44χρονου Ναβάλνι έγινε με νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας Νοβιτσόκ. 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης στερείται αποδείξεων προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές γιατί το Βερολίνο πρώτα απευθύνθηκε στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τρίτες πλευρές, όπως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων, για την υπόθεση, αντί να επικοινωνήσει απευθείας με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
δηλητηρίαση, Υγεία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK