11:38 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο, σχολιάζει ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, με αφορμή την αναφορά της για τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή.

Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσαν δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, για τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή.

Σε σχόλιό του ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δηλώνει την έκπληξη της Μόσχας για τα όσα ισχυρίστηκε η κ. Γκάρμπερ περί αποσταθεροποιητικού ρόλου στην περιοχή και συγκεκριμένα στη Συρία. 

«Πιστεύουμε ότι πριν επικρίνει οποιονδήποτε, κάποιος πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, αντίθετα με τις ΗΠΑ, η Ρωσία έχει νόμιμη παρουσία στη Συρία και ήταν εξαιτίας της βοήθειάς της που η ραχοκοκαλιά της τρομοκρατίας στη χώρα έσπασε και εμποδίστηκε η παρουσία τρομοκρατών, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου» αναφέρει.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι «μιλώντας για αποσταθεροποίηση στην περιοχή, αρκεί να θυμηθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ σε χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία, η Αίγυπτος, η Λιβύη. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αίμα, χάος και προσφυγική κρίση».

«Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στην περιοχή δεν κατευθύνεται κατά κανενός, προφανώς, υποτιμούν τους πραγματικούς στόχους της Ουάσινγκτον. Δυστυχώς, οι ΗΠΑ που συχνά χρησιμοποιούν την Αρχή του διαίρει και βασίλευε, συνηθίζουν να είναι φίλοι μόνο για δικό τους όφελος και κατά άλλου, και όχι προς όφελος της ίδιας της φιλίας. Η απόδειξη γι’ αυτό είναι η επιθυμία να δημιουργήσουν ζημία στις σχέσεις Μόσχας και Λευκωσίας με την επιβολή της απαίτησής τους για άρνηση πρόσβασης των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου».

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, Κύπρος, πρέσβης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK