10:22 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε ένα αμερικανικό και ένα βρετανικό αεροσκάφος πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 δεν επέτρεψε σε ένα αμερικανικό και ένα βρετανικό αεροσκάφος να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα, αναχαιτίζοντάς τα πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

«Στις 3 Σεπτεμβρίου, τα όργανα ελέγχου του ρωσικού εναέριου χώρου εντόπισαν δύο αεροσκάφη να προσεγγίζουν τα σύνορα του ρωσικού κράτους πάνω από τα ουδέτερα χωρικά ύδατα της Θάλασσας του Μπάρεντς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για να αναγνωριστούν οι στόχοι και να αποσοβηθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, εστάλη στην περιοχή ένα MiG-31 από την αεροπορική δύναμη του Βόρειου Στόλου.

«Οι χειριστές του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισαν τα αεροσκάφη ως ένα αναγνωριστικό RC-135 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα επίσης αναγνωριστικό Sentinel R-1 της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αποστολή του MiG-31 εξετελέσθη με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων και δεν υπήρξε παραβίαση των ρωσικών συνόρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Tags:
Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, MiG-31, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK