18:26 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ζήτησε από το γραφείο της Δυτικής Σιβηρίας να εξετάσει τον ισχυρισμό των υποστηρικτών του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι ότι υπήρξε απόπειρα κατά της ζωής του.

Η δικαστής του Δικαστηρίου Μπασμάνι στη Μόσχα, Γιεβγκένια Νικολάεβα, δήλωσε την Παρασκευή ότι το κεντρικό γραφείο της Ερευνητικής Επιτροπής παρέπεμψε την υπόθεση στο γραφείο της Δυτικής Σιβηρίας.

Το αίτημα για δικαστική ακρόαση ξεκίνησε από δικηγόρο που εργάζεται στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του Ναβάλνι. Ο δικηγόρος, Βιαχεσλάβ Γκιουμάντι, ζήτησε από την Ερευνητική Επιτροπή να ελέγξει την πιθανότητα δολοφονίας. 

Όταν οι ερευνητές δεν τον ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, στράφηκε στο δικαστήριο.

«Οι γιατροί στο Ομσκ τον εξέτασαν για δηλητηρίαση και δεν βρήκαν τίποτα»

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι τα τεστ στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, Αλεξέι Ναβάλνι, έδειξαν ότι είχε εκτεθεί σε νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας Νοβιτσόκ.

Οι Αρχές στο νοσοκομείο του Ομσκ, όπου νοσηλεύτηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι στις 20 Αυγούστου, δήλωσαν ότι οι γιατροί τον εξέτασαν για δηλητηρίαση, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης στερείται αποδείξεων προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές γιατί το Βερολίνο πρώτα απευθύνθηκε στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τρίτες πλευρές, όπως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων, για την υπόθεση, αντί να επικοινωνήσει απευθείας με τη Ρωσία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Tags:
ασθένεια, δηλητηρίαση, έρευνα, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK