23:29 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 10
Βρείτε μας

Οι γιατροί στο Ομσκ της Ρωσίας, ξεκαθάρισαν πως ο Αλεξέι Ναβάλνι εξετάστηκε πρώτα για αναστολείς της χολινεστεράσης.

Το Βερολίνο ισχυρίζεται πως μια ανάλυση δείγματος από τον οργανισμό του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, έδειξε ότι δηλητηριάστηκε από έναν νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας του Νοβιτσόκ, κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας».

Οι γιατροί στο Ομσκ εξέτασαν τον Ναβάλνι για αναστολείς της χολινεστεράσης όταν έφτασε στο νοσοκομείο, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής τοξικολόγος της Σιβηρίας, Αλεξάντερ Σαμπάεφ.

«Τις πρώτες ώρες μετά την άφιξη του ασθενούς, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκτεταμένη μελέτη σχετικά με το φάσμα των τοξικών παραγόντων [...] Το δείγμα του εξετάστηκε για πρώτη φορά για τους αναστολείς της χολινεστεράσης και οργανοφωσφορικές ενώσεις και μόνο έπειτα από αυτό για αλκοόλ, ναρκωτικά, και άλλες ουσίες» σημείωσε.

Ο Σαμπάεφ δήλωσε ότι η κατάσταση του Ναβάλνι μπορεί να προκλήθηκε από άγχος, διατροφή, αλκοόλ ή ακόμη και μακρά έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
Νοβιτσόκ, δηλητηρίαση, Γερμανία, Σιβηρία, Ρωσία, Ομσκ, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK