01:04 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία δίνει σήμερα, Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.

Για «υστερία» κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία αναφερόμενη στην έκδοση NAVTEX και τις αντιδράσεις που έφερε αυτή. 

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα» τονίζει η ρωσική πρεσβεία.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη διαδικασία που ακολούθησε η Ρωσία για την έκδοση της NAVTEX.

«Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους».

Τέλος, καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ που έκαναν λόγο για ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία.

«Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές "πλάτες" στην Τουρκία. Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής «πληροφορίας» να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης» σημειώνει η πρεσβεία.

Tags:
Navtex, Πρεσβεία της Ρωσίας, πρεσβεία, Ρωσία, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK