18:49 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον τρόπο που θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία από τη Γερμανία στις ρωσικές αρχές μίλησε η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι γερμανικές αρχές αποφασίζουν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με μια υπόθεση κατά περίπτωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αριάν Κέιτλ, την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της Ρωσίας να λάβει υλικό αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι. 

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συνήθως εξετάζουν κάθε υπόθεση για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία. Εάν δεν υπάρχουν, το αίτημα αποστέλλεται στη δικαστική αρχή της σχετικής περιοχής και στη συνέχεια στους εισαγγελείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Κρεμλίνο πάντως, ελπίζει σε διάλογο με τη Γερμανία σχετικά με την ουσία που φέρεται να βρέθηκε στον οργανισμό του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης. Μετά από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς την Τετάρτη, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, ισχυριζόμενη ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί. Ωστόσο, λίγο μετά το βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι έλαβε ένα ποτήρι από το βοηθό του Ίλια Παχόμοβ. Ως εκ τούτου εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά. 

Tags:
Βερολίνο, πληροφορίες, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK