20:26 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τέσσερα ρωσικά μαχητικά Su-27 και τέσσερα Su-30 αναχαίτισαν τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Οκτώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη (τέσσερα Su-27 και τέσσερα Su-30) αναχαίρισαν τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Στο τελευταίο συμβάν με αμερικανικά βομβαρδιστικά να πετούν κοντά στον ρωσικό εναέριο χώριο, οκτώ ρωσικά μαχητικά εστάλησαν για να τα αποτρέψουν.

«Προκειμένου να μην επιτραπεί σε αεροσκάφη της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να παραβιάσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο, απογειώθηκαν τέσσερα Su-27 και τέσσερα Su-30 από τις αεροπορικές δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας» ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 28 Αυγούστου, δύο SU-27 είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν B-52 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Την επόμενη μέρα σημειώθηκε και πάλι παρόμοιο συμβάν με αμερικανικά Β-52 πάνω από τη Βαλτική. 

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε καθώς ξεκίνησαν οι ασκήσεις του Αμερικανικού Στρατού στην Εσθονία με βολές πυροβολικού 112 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Tags:
B-52, Su-30, Su-27, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK