13:17 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη σύσταση κοινής ομάδας έρευνας της υπόθεσης του Αλεξέι Ναβάλνι με τους Γερμανούς γιατρούς προτείνουν οι ρωσικές αρχές.

Οι Ρώσοι γιατροί έχουν προτείνει στους Γερμανούς συναδέλφους τους να ιδρύσουν μια κοινή ομάδα για την έρευνα της υπόθεσης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφερε πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας Λεονίντ Ροσάλ σε δημοσιογράφους.

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τη μοίρα του Ναβάλνι και το Εθνικό Ιατρικό Επιμελητήριο ζήτησε τώρα από το Γερμανικό Ιατρικό Επιμελητήριο ... να δημιουργήσουμε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων μαζί τους για να μελετήσουν τον κύριο λόγο της κατάστασης του Ναβάλι», δήλωσε ο Ροσάλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι λόγοι για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δεν ήταν ακόμη σαφείς, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί έκαναν τη δουλειά τους πολύ καλά και έσωσαν τον ασθενή. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία δεν έδειξαν ότι ο πολιτικός δηλητηριάστηκε, σημείωσε. 

«Ας μαζευτούμε ήρεμα - οι εκπρόσωποι και οι ειδικοί της Ρωσίας, καθώς και οι τοξικολόγοι και ειδικοί από τη Γερμανία - και θα συζητήσουμε για το αν (ο Ναβάλν δηλητηριάστηκε) ή όχι, γιατί εάν αποδειχθεί ότι ο Ναβάλν, πράγματι, δηλητηριάστηκε, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια ποινική υπόθεση στη Ρωσία», δήλωσε ο Ροσάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά έστειλε αίτημα στις γερμανικές αστυνομικές αρχές, καθώς και σε Γερμανούς αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση.

Το χρονικό

Στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης. Μετά από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς την Τετάρτη, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, αναφέροντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί. Ωστόσο, λίγο μετά το βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι έλαβε ένα ποτήρι από το βοηθό του Ίλια Παχόμοβ. Ως εκ τούτου εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά. 

Tags:
δηλητηρίαση, έρευνα, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK