09:37 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά της σύσταση κοινής ρωσογερμανικής ομάδα που θα μπορούσε να ερευνήσει την υπόθεση Ναβάλνι, τάχθηκε η σύζυγός του.

Η σύζυγος της Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια,  αντιτάχθηκε στην πρόταση του διάσημου Ρώσου γιατρού Λεονίντ Ροσάλ για τη δημιουργία μιας κοινής Ρωσογερμανικής ομάδας που θα μπορούσε να εξετάσει την υπόθεση του συζύγου της.

Το Σάββατο, ο Ροσάλ ανακοίνωσε πως το Εθνικό Ιατρικό Επιμελητήριο, στο οποίο προεδρεύει, είχε προτείνει στη Γερμανική Ιατρική Ένωση να δημιουργήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει την υπόθεση Ναβάλνι υπό το πρίσμα των ισχυρισμών περί δηλητηρίασης της Γερμανίας, που δεν επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους ιατρούς.

«Δεν συμμετείχατε, δεν είστε και δεν θα εμπλακείτε στη θεραπεία του ... Μιλάτε όχι ως γιατρός αλλά ως φερέφωνο του κράτους», έγραψε στο Instagram της.

Το χρονικό

Στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης. Μετά από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς την Τετάρτη, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, αναφέροντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί. Ωστόσο, λίγο μετά το βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι έλαβε ένα ποτήρι από το βοηθό του Ίλια Παχόμοβ. Ως εκ τούτου εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά. 

Tags:
Γερμανία, Ρωσία, δηλητηρίαση, έρευνα, σύζυγος, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK