13:13 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι υποβάλλεται σε θεραπεία σε γερμανικό νοσοκομείο αφότου ασθένησε εν ώρα πτήσης στη Ρωσία στα τέλη Αυγούστου.

Η Γερμανία μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι στη Ρωσία, αλλά είναι μια μακρά διαδικασία, καθώς εξακολουθούν να παρουσιάζονται νέα δεδομένα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, απαντώντας στο αίτημα της Μόσχας για νομική συνδρομή 

Η δήλωση του υπουργού έρχεται αφότου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή για διάλογο με το Βερολίνο σχετικά με την κατάσταση.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι στις 27 Αυγούστου, η Μόσχα έστειλε αίτημα από τη Ρωσική Γενική Εισαγγελία για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του και περίμενε απάντηση από το Βερολίνο.

Νωρίτερα ο Μάας δήλωσε ότι το Βερολίνο αναμένει από τη Μόσχα να ενεργήσει αναφορικά με τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα δώσει μια συντονισμένη απάντηση με τους εταίρους της σε περίπτωση που η Ρωσία δεν πραγματοποιήσει έρευνα.

Ο Μάας ανέφερε επίσης, ότι υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι η Ρωσία ήταν πίσω από το συμβάν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, στις 20 Αυγούστου, ο Ναβάλνι αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ρωσικής πτήσης και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τους περιφερειακούς γιατρούς, έφτασε 17 λεπτά αμέσως μετά την προσγείωση.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί διεξήγαγαν μια αδιάκοπη μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο που φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK