13:52 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (108)
0 10
Βρείτε μας

Η Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις που ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος που εξασφάλιζε έκτη συνεχή θητεία στον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ίσως επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Λουκασένκο έχουν ενεργοποιηθεί. Γενικά, μπορεί πραγματικά να αναμένεται να συμβεί (σ.σ. επίσκεψη) τις προσεχείς ημέρες, θα υπάρξει ενημέρωση έγκαιρα» δήλωσε, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σημειώνεται ότι, η Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις που ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος που εξασφάλιζε έκτη συνεχή θητεία στον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στα τέλη Αυγούστου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για την κατάσταση στη Λευκορωσία είχε αναφέρει ότι η χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της εάν χρειάζεται βοήθεια από άλλες χώρες για την επίλυση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης. 

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης είχε δηλώσει ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ, ήταν έτοιμος να επισκεφθεί τη Λευκορωσία για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση στη χώρα.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (108)
Tags:
Λευκορωσία, Ρωσία, επίσκεψη, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK