05:12 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Το γεγονός ότι ο Ρώσος πολιτικός, Αλεξέι Ναβάλνι, βγήκε από το τεχνητό κώμα, δείχνει πως δεν δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ σημειώνει επιστήμονας από τη Ρωσία.

Ο Λεονίντ Ρινκ, επιστήμονας με άμεση συμμετοχή στην ανάπτυξη της ουσίας Νοβιτσόκ, εξήγησε πως αφού ο Αλεξέι Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα όπως έκανε γνωστό η γερμανική κλινική, Charite, στην οποία και νοσηλεύεται, δεν υπάρχει περίπτωση να δηλητηριάστηκε από τον εν λόγω νευροτοξικό παράγοντα.

«Αποκλείω τη δηλητηρίασή του (σ.σ. με Νοβιτσόκ), επειδή δεν υπάρχουν συμπτώματα. Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιήθηκε δόση 400 φορές μικρότερη από τη θανατηφόρα, θα έβγαινε από κώμα, αλλά θα μπορούσε να παρατηρηθεί συστολή του ματιού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν τέτοια συμπτώματα» εξήγησε ο κ. Ρινκ.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, το Νοβιτσόκ αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα πυρηνικά όπλα στο πεδίο της μάχης και έχει 100% θνησιμότητα.

«Άρα αυτό δεν είναι το Νοβιτσόκ» διευκρίνισε ο Ρώσος επιστήμονας.

Στις 20 Αυγούστου, η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Tags:
Ρωσία, Γερμανία, κώμα, Νοβιτσόκ, τροφική δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, δηλητήριο, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK