23:13 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα φτάσει στην Κύπρο σήμερα, Τρίτη, σε μια επίσκεψη που σηματοδοτεί την 60ή επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Λαβρόφ πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με τις ενέργειες της Τουρκίας, να υπογράψουν τις τροποποιήσεις στη συμφωνία διπλής φορολογίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, καθώς και το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για το 2021-2022.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει τον Λαβρόφ σε μια τόσο σημαντική περίσταση όπως η επέτειος της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών δεσμών των δύο κρατών.

Στο τραπέζι η Ανατολική Μεσόγειος

Ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα ενημερώσει τον Ρώσο ομόλογό του σχετικά με τις «προκλήσεις» της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και κατά της ίδιας της Κύπρου.

«Η επίσκεψη παρέχει επίσης την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Λαβρόφ και να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με παράνομες τουρκικές δραστηριότητες και προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου» δήλωσε ο Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει τον Λαβρόφ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη.

Tags:
Νίκος Χριστοδουλίδης, Μεσόγειος, Κύπρος, Σεργκέι Λαβρόφ, Λευκωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK