13:49 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε σαφές για ακόμη μια φορά πως περιμένει από το Βερολίνο να μοιραστεί όλες τις πληροφορίες για τον Ναβάλνι.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα αναμένει από το Βερολίνο να μοιραστεί όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Περιμένουμε από το Βερολίνο να παράσχει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα: τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών της Bundeswehr όσο και τα "αποδεικτικά στοιχεία "που έχει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών [...] Περιμένω από τον Γερμανό πρέσβη στη Smolenka [οδός στη Μόσχα όπου βρίσκεται το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών]. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τα χαρτιά μας, αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι το Βερολίνο ξεπλένει [την υπόθεση], καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιας βρόμικης πολιτικής αναταραχής» είπε η Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, δεν βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα και ανταποκρίνεται στην ομιλία ανέφερε σήμερα με ανάρτησή της στο Twitter η γερμανική κλινική, Charite, στην οποία και νοσηλεύεται.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι ο Ναβάλνι βγαίνει από την υποστήριξη μηχανικού αναπνευστήρα. Ωστόσο, όπως τονίζει, μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η «σοβαρή δηλητηρίαση».

«Η κατάσταση υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charite του Βερολίνου από τις 22 Αυγούστου 2020, έχει βελτιωθεί. Το ιατρικά επαγόμενο κώμα του ασθενούς θα μπορούσε να τερματιστεί. Ο ασθενής απεξαρτάται από τον αναπνευστήρα. Αντιδρά στην ομιλία.

Η μακροχρόνια επίδραση της βαριάς δηλητηρίασης δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί» αναφέρει το δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

Στις 20 Αυγούστου, η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Tags:
υγεία, δηλητηρίαση, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Γερμανία, Βερολίνο, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK