00:23 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας θα βρεθεί ο πρέσβης της Γερμανίας για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι που νοσηλεύεται στη Γερμανία.

Ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα, Γκεζά Ανδρέας φον Γκέαρ, αναμένεται να επισκεφθεί το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα, ο πρεσβευτής θα βρεθεί στο Υπουργείο λόγω της κατάστασης της υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος προς το παρόν νοσηλεύεται στο Βερολίνο.

Το γεγονός της επερχόμενης επίσκεψης επιβεβαιώθηκε και από τη γερμανική Πρεσβεία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα αναμένει από το Βερολίνο να μοιραστεί όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, δεν βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα και ανταποκρίνεται στην ομιλία ανέφερε χθες με ανάρτησή της στο Twitter η γερμανική κλινική, Charite, στην οποία και νοσηλεύεται.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι ο Ναβάλνι βγαίνει από την υποστήριξη μηχανικού αναπνευστήρα. Ωστόσο, όπως τονίζει, μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η «σοβαρή δηλητηρίαση».

Στις 20 Αυγούστου, η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Tags:
Μαρία Ζαχάροβα, νοσοκομείο, Σεργκέι Λαβρόφ, πρέσβης, υγεία, Αλεξέι Ναβάλνι, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK