17:49 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (323)
0 30
Βρείτε μας

Μια χαρά αισθάνεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Rostec που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Ρωσίας, το Sputnik V.

Ο Σεργκέι Τσέμεζοφ, Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec, δήλωσε ότι είχε εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, είχε αναπτύξει αντισώματα και αισθανόταν υπέροχα.

H Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρισε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια. Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου βγήκε πρόσφατα σε κυκλοφορία.

«Ναι, [έχω εμβολιαστεί] [...] Γενικά, όλα πήγαν καλά. Πρώτα, ένιωθα λίγη αδιαθεσία, αλλά μου είπαν ότι ήταν εντάξει. Τώρα αισθάνομαι υπέροχα, δουλεύω, κάνω σπορ. Πήρα πρόσφατα τα αποτελέσματα και έμαθα ότι έχω αντισώματα, πράγμα που σημαίνει ότι έχω αναπτύξει ανοσία» δήλωσε ο Τσεμέζοφ σε δημοσιογράφους.

Οι επιχειρήσεις της Rostec συμμετέχουν σε διάφορα κοινά έργα με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, πρόσθεσε ο Τσέμεζοφ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec επαίνεσε επίσης το ερευνητικό ινστιτούτο ως «μια μεγάλη επιστημονική σχολή».

«Είναι σοβαροί επαγγελματίες, έχουμε επικοινωνία, οπότε δεν είχα ενδοιασμούς» δήλωσε ο Τσέμεζοφ.

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας καταχώρισε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την ονομασία Sputnik V, στις 11 Αυγούστου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (323)
Tags:
SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, αντισώματα, Ρωσία, Rostec, Sputnik V, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK