22:25 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων είχε μιλήσει για την ασφάλεια των εμβολίων που χρησιμοποιούν ανθρώπινο αδενοϊό.

Στη διακοπή της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η εταιρεία AstraZeneca, προχώρησαν οι υπεύθυνοι, εξαιτίας μιας «ενδεχόμενης ανεξήγητης ασθένειας» που εκδηλώθηκε σε έναν εθελοντή από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) αρνήθηκε να σχολιάσει την αναβολή των δοκιμών της AstraZeneca.

Ωστόσο, σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RDIF Κίριλ Ντμιτρίεφ είχε μιλήσει για ένα ευρύτερο ιστορικό ασφάλειας των εμβολίων που βασίζονται σε ανθρώπινους αδενοϊούς φορείς έναντι των νέων μη αποδεδειγμένων τεχνολογιών, όπως οι αδενοϊοί φορείς από πιθήκους ή mRNA.

Η ασφάλεια του ανθρώπινου αδενοϊού φορέα που χρησιμοποιείται στο Sputnik V έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες σε περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες, καθώς ο ανθρώπινος αδενοϊός έχει αποδειχθεί ότι είναι ο ασφαλέστερος και ο πιο οργανικός για τον άνθρωπο, μηχανισμός χορήγησης εμβολίων καθώς ο ανθρώπινος αδενοϊός συνυπάρχει με τον άνθρωπο για πάνω από 100.000 χρόνια, είχε εξηγήσει ο ίδιος.

Τόνισε δε, ότι στο παρελθόν ότι σε αντίθεση με τον καλά μελετημένο ανθρώπινο αδενοϊό φορέα δεν υπήρχαν μακροπρόθεσμες μελέτες για νέα εμβόλια με βάση το mRNA και τον αδενοϊό πιθήκου.

Να σημειωθεί επίσης, πως πριν από λίγες ημέρες μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες συμφώνησαν να διατηρήσουν την ακεραιότητα της επιστημονικής διαδικασίας ενώ ετοιμάζονται για την πιθανή έγκριση των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19.

«Παρόλο που τη χαιρετίζουμε, πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευση ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες είναι ανεπαρκής, καθώς δεν μιλά για την έλλειψη μακροπρόθεσμων μελετών σχετικά με τις καρκινογόνες επιπτώσεις και τον αντίκτυπο στη γονιμότητα των πρόσφατα αναπτυγμένων τεχνολογιών εμβολίων, όπως το mRNA ή την πλατφόρμα με βάση τον αδενοϊό πιθήκου» είχε αναφέρει ο  Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Μόνο το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι διαθέσιμο

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορονοϊού, που ονομάστηκε Sputnik V, στις 11 Αυγούστου, ανακοινώνοντας αργότερα την έναρξη εθελοντικών δοκιμών τις προσεχείς εβδομάδες.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF), κυκλοφόρησε σε δημόσια κυκλοφορία νωρίτερα τη Δευτέρα.

Τουλάχιστον 20 χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά ή διανομή του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
Sputnik V, AstraZeneca, Ρωσία, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK