02:23 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η τρίτη φάση των δοκιμών για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 έχει διακοπεί μετά τη «δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια» ενός συμμετέχοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αναστολή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca έδειξε τη σημασία του να υπάρχει ένα «πακέτο» εμβολίων όπως στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ έκανε αυτή τη δήλωση αφότου η AstraZeneca, μια βρετανική-σουηδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει σταματήσει την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου λόγω «δυνητικά ανεξήγητης ασθένειας» σε έναν από τους συμμετέχοντες.

«Αυτή η κατάσταση τονίζει ξανά τη σημασία για κάθε χώρα να έχει πολλά εμβόλια στο "πακέτο" της. Αυτό εξασφαλίζει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα στις δοκιμές» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία ανησυχεί για το εμβόλιο μετά τη διακοπή της AstraZeneca .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι τα εμβόλια ήταν αρκετά διαφορετικά: Το AstraZenca βασίστηκε σε έναν ιικό φορέα από χιμπατζή, ενώ το ρωσικό εμβόλιο βασίστηκε σε ανθρώπινο.

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί κατά της πολιτικοποίησης της ανάπτυξης του εμβολίου

Η Ρωσία αντιτίθεται στις προσπάθειες πολιτικοποίησης της ανάπτυξης του εμβολίου, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Βλέπουμε πάντα με αρνητικό τρόπο τις απόπειρες πολιτικοποίησης και τις προσπάθειες να φέρει πολιτική χροιά οτιδήποτε σχετίζεται με τα τεστ και τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία ανησυχεί για το δικό της εμβόλιο.

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορονοϊού, που ονομάστηκε Sputnik V, στις 11 Αυγούστου, ανακοινώνοντας αργότερα την έναρξη εθελοντικών δοκιμών τις προσεχείς εβδομάδες.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF), κυκλοφόρησε σε δημόσια κυκλοφορία νωρίτερα τη Δευτέρα.

Τουλάχιστον 20 χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά ή διανομή του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Sputnik V, Ντμίτρι Πεσκόφ, AstraZeneca, εμβόλια, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK