17:53 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (82)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε την Πέμπτη ως απαράδεκτες τις υπόνοιες ότι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να συνδέονται με την υπόθεση Ναβάλνι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην οποία φέρεται να ανέφερε ότι υπήρχε «βάσιμη πιθανότητα» ο Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε με εντολή «ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων».

«Πρώτον, δεν το είπε αυτό. Έχουμε ακούσει τη δήλωσή του σχετικά με το θέμα. Θα σας πω για άλλη μια φορά ότι ενδιαφερόμαστε να προσδιορίσουμε τους λόγους πίσω από το συμβάν. Όσον αφορά ορισμένες άμεσες δηλώσεις ή υπαινιγμούς που συνδέουν  με οποιονδήποτε Ρώσο αξιωματούχο το συμβάν, πιστεύουμε ότι τέτοιες υπόνοιες είναι απαράδεκτες... είναι λάθος εκ των προτέρων, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα» δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.

Καμία πληροφορία από Γερμανία και OPCW

Την ίδια ώρα τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη πληροφορίες σχετικά με τον Ναβάλνι ούτε από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (OPCW) ούτε από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η Γερμανία έχει υποβάλει στον OPCW τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μελετών των δειγμάτων του Ναβάλνι, σημειώνοντας ότι δεν θα παράσχει τα δεδομένα απευθείας στη Ρωσία, καθώς είναι μέλος του OPCW ούτως ή άλλως.

«Όχι, δεν έχουμε λάβει ακόμη δεδομένα. Ένας εκπρόσωπος θα πρέπει να έχει έρθει σε επαφή από τον OPCW για το θέμα, αλλά δεν έχουμε μέχρι στιγμής πληροφορίες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Βερολίνο δεν έχει στείλει ακόμη απάντηση στο αίτημα συνεργασίας των Ρώσων εισαγγελέων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι το Κρεμλίνο περίμενε κάποιες επίσημες πληροφορίες για να τεκμηριώσει την πρόσφατη δημοσίευση του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο ανέφερε ότι η κατάσταση του Ναβάλνι βελτιώθηκε και ανέκτησε την ικανότητα να μιλήσει ενώ θυμήθηκε λεπτομερώς τι συνέβη.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (82)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK