05:07 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 30
Βρείτε μας

Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων σταδίων κλινικών δοκιμών για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, δημοσιοποίησε προ ημερών το κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Lancet».

Το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια αντικρούει ισχυρισμούς ότι τα δεδομένα για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» δεν ήταν αξιόπιστα, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου, Ντένις Λογκουνόφ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το «Lancet» δημοσίευσε αποτελέσματα των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. Αρκετοί επιστήμονες από διαφορετικές χώρες δημοσίευσαν στη συνέχεια ανοιχτή επιστολή στην ιταλική ιστοσελίδα Cattivi Scienziati, στην οποία αμφισβητούν την αξιοπιστία των στοιχείων.

«Το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια έντονα απορρίπτει τις κατηγορίες κάποιων επιστημόνων, ότι τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "The Lancet" είναι αναξιόπιστα. Το κέντρο έδωσε στο "Lancet" πλήρες κλινικό πρωτόκολλο και όλα τα δεδομένα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιστημονικών δοκιμών. Τα δεδομένα εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τους επιθεωρητές του περιοδικού, που, πριν τα δημοσιεύσουν, έκαναν όλες τις αναγκαίες ερωτήσεις για το περιεχόμενο του άρθρου και τα στοιχεία στα οποία βασιζόταν και έλαβε αναλυτική απάντηση» δήλωσε ο Λογκουνόφ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK