18:54 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (302)
0 50
Βρείτε μας

Για την πρόθεση της Ρωσίας σχετικά με τη διάθεση του «Sputnik V», του εμβολίου που έχει ήδη καταχωριστεί κατά της νόσου COVID-19, να διατεθεί σε κάθε χώρα χωρίς διάκριση έκανε λόγο, την Πέμπτη (10/09), ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ και άφησε αιχμές για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ, ξεκαθάρισε πως η Ρωσία θέλει το «Sputnik V», δηλαδή το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 που έχει ήδη καταχωριστεί, να διατεθεί σε κάθε χώρα χωρίς καμία διάκριση. 

Συγκεκριμένα, ο Ντμιτρίεφ δήλωσε την Πέμπτη (10/09) το εξής:

«Μόνο σε συνεργασία με άλλες χώρες μπορούμε να κατασκευάσουμε το εμβόλιό μας και θέλουμε να το διαθέσουμε σε κάθε χώρα, χωρίς καμία διάκριση. Η Ρωσία έχει μια πολύ ανοιχτή θέση, μια θέση εταιρικής σχέσης και ετοιμότητα να συνεργαστεί με όλες τις διεθνείς εταιρείες. Κάνουμε σταθερές διαπραγματεύσεις με το GAVI και το CEPI, καθώς και τον ΠΟΥ και όλους τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς που παράγουν εμβόλια και συμμετέχουν στην έρευνα και στην ανάπτυξή τους».

Ο Ντμιτρίεφ υποστήριξε, επίσης, ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης πειραματικών προσεγγίσεων ως προς την ανάπτυξη εμβολίων, σαν και αυτές που βασίζονται στον αδενοϊό χιμπατζή.

Ειδικότερα, διευθύνων σύμβουλος του RDIF υπογράμμισε:

«Όταν μιλάμε για αυτό στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, βλέπουμε ότι η διαφορά σχετικά με τον αδενοϊό ανθρώπου και χιμπατζή εμποδίζεται από τα δυτικά μέσα».
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (302)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK