08:07 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 600 βιολιά Stradivarius υπάρχουν στον κόσμο και ένας Μοσχοβίτης νόμισε ότι κατείχε ένα από αυτά, αλλά η άποψή του αποδείχθηκε λανθασμένη.

Ο Γιούρι Κορνόσοφ από τη Μόσχα ανακάλυψε ένα βιολί ενώ καθάριζε το διαμέρισμα της θείας του και έφτασε στα χέρια του ως κληροδότημα από τον πρόσφατα αποβιώσαντα σύζυγό της. 

Εντούτοις, παρά το ότι νόμισε πως το βιολί ήταν Stradivarius, αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο αν και, παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την ειδικό, Λαρίσα Κερτσένκο, παραμένει θησαυρός.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε το εξής στο δίκτυο REN:

«Όταν ήμουν παιδί, ο πατέρας μου μού είπε ότι υπήρχε ένα βιολί Stradivarius στην οικογένεια, αλλά απλά γέλασα. Κατάλαβα ότι αστειευόταν. Ο θείος Τόλια δεν ενδιαφερόταν ποτέ για τη μουσική, ήταν απλώς ανθρακωρύχος. Νομίζω ότι το βιολί κληροδοτήθηκε στην οικογένεια».

Επί της ουσίας, μπορεί το βιολί να αναγράφει το όνομα «Stradivarius», του Ιταλού επαΐοντα, αλλά κάτω από αυτό υπάρχουν και τα ονόματα των Χορνστάινερ και Νόινερ, άλλων δύο σπουδαίων κατασκευαστών του μουσικού οργάνου από τον 19ο αιώνα.

Πάντως, η Κερτσένκο θεωρεί ότι αν ο Κορνόσοφ αποφασίσει να πουλήσει το βιολί, τότε η τιμή του μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 3.000 δολάρια.

Τέλος, επισημαίνεται ότι υπάρχουν 600 βιολιά Stradivarius παγκοσμίως και η αξία τους ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Tags:
βιολί, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK