10:41 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 40
Βρείτε μας

Συμφωνία για παράδοση μέχρι και 50 εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην πολιτεία της Βραζιλίας, Μπαΐα, υπεγράφη με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

Μέχρι και 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, θα παραδοθούν στη Βραζιλία κατόπιν συμφωνίας που υπέγραψαν το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η υπηρεσία Υγείας της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το ρωσικό ταμείο.

«Η προμήθεια εμβολίων στη Βραζιλία αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2020, μετά από έγκριση από τις κυβερνητικές αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες θα λάβουν υπόψη τα αποτελέσματα της μελέτης του εμβολίου κατόπιν της καταχώρισης. Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης την αποστολή του εμβολίου σε ολόκληρη τη Βραζιλία στο μέλλον» ανακοίνωσε το ρωσικό ταμείο.

Η συμφωνία αναφέρει ότι πολλές χώρες αναγνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης ενός εμβολίου ανθρώπινου φορέα αδενοϊού, μεταξύ των εμβολίων για τον κορονοϊό, μια πλατφόρμα που έχει ερευνηθεί διεξοδικά και έχει αποδειχθεί ασφαλής ύστερα από μελέτες δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων 75 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 250 κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με το ρωσικό ταμείο.

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κύριλ Ντμίτριεφ υπενθύμισε πως η Ρωσία είναι ηγέτιδα δύναμη στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ μάλιστα χρησιμοποιεί ασφαλείς μεθόδους, που αποδεικνύονται με την πάροδο του χρόνου.

«Το Sputnik V βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, ενώ άλλα εμβόλια κορανοϊού χρησιμοποιούν νέες πλατφόρμες, συγκεκριμένα φορείς αδενοϊού πιθήκου ή mRNA. Οι υπογραφές συμφωνιών για την προμήθεια Sputnik V σε διεθνές επίπεδο καταδεικνύουν ότι πολλές χώρες αναγνωρίζουν ότι τα ανθρώπινα εμβόλια που βασίζονται στον αδενοϊό είναι απόλυτα απαραίτητα για το εθνικό τους χαρτοφυλάκιο, καθώς αυτή η πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική εδώ και δεκαετίες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει δείξει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, με το Sputnik V να δημιουργεί υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στο 100% των συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές.

«Αντίθετα, εμβόλια που βασίζονται σε νέες πλατφόρμες δεν έχουν ακόμη αποδείξει την ασφάλειά τους και επί του παρόντος δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με καρκινογένεση ή επιπτώσεις στη γονιμότητα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε σημαντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας μέσω της παροχής του ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου Sputnik V στους εταίρους μας στη Βραζιλία», εξήγησε ο κ. Ντμίτριεφ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι αρχές της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα, βάσει διμερούς συμφωνίας με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη δοκιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τον Οκτώβριο σε 10.000 εθελοντές ιατρικούς εργαζόμενους. Η συμφωνία με το RDIF περιλαμβάνει, εκτός από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, την παραγωγή και διανομή του φαρμάκου στη Βραζιλία.

Sputnik V
© Φωτογραφία : Pωσικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια

Υπενθυμίζεται ότι το RDIF έχει ανακοινώσει συμφωνία με το Μεξικό για 32 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V και οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Το Sputnik V έγινε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό που καταχωρήθηκε στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το ρωσικό εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές που ανέπτυξαν το Sputnik V είναι έτοιμοι να το διαθέσουν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Βραζιλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK