19:51 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Να ονομαστεί και το πρακτορείο Sputnik «Sputnik V» όπως και το εμβόλιο πρότεινε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε για πλάκα την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να μετονομαστεί σε «Sputnik V», από το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού.

«Νομίζω ότι υπάρχει κάθε λόγος να αλλάξουμε το όνομα του πρακτορείου Sputnik σε "Sputnik V". Και τότε όλοι θα είμαστε στο ίδιο σημείο» δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι.

Η Ρωσία παρουσίασε το εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορονοϊού στις αρχές του μήνα. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Γκαμαλέγια με έδρα τη Μόσχα και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ισχυρίστηκε ότι το «Sputnik V» είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι είναι ικανό να δημιουργήσει ανοσία έναντι του ιού.

Επίσης, έκανε γνωστό πως το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας Γκαμαλέγια υπέβαλε τα έγγραφα για τη δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Tags:
Ρωσία, Sputnik V, Sputnik, εμβόλια, εμβόλιο, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK