08:44 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (325)
0 70
Βρείτε μας

Αν και καταχωρίστηκε μόλις τον Αύγουστο, το εμβόλιο «Sputnik V» για τη νόσο COVID-19 εστάλη ήδη σε περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου της χώρας την Παρασκευή (11/09).

Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε, την Παρασκευή (11/09), πως η πρώτη παρτίδα του εμβολίου «Sputnik V», που καταχωρίστηκε τον Αύγουστο για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, εστάλη σε περιοχές της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας τονίζει:

«Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου "Sputnik V" (Gam-Covid-Vac), που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια για το Τμήμα Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Ρωσικού Υπουργείου Υγείας, έχει σταλεί σε περιοχές».

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας σχεδιάζει να επεξεργαστεί τις αλυσίδες εφοδιασμού για την παράδοση του φαρμάκου στον πληθυσμό της χώρας και, ταυτόχρονα, θα καθιερώσει την οργάνωση του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Το εμβόλιο «Sputnik V»

Αν και το «Sputnik V» αναπτύχθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια για την Ηλεκτροχημεία, παράγεται από κοινού με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Μάλιστα, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Σεργκέι Γλαγκόλεφ, δήλωσε ότι ο εκτεταμένος εμβολιασμός κατά της νόσου COVID-19 θα αρχίσει στη Ρωσία καθώς η παραγωγή αυξάνεται και οι πληροφορίες γι' αυτό συσσωρεύονται από μελέτες μετά την καταχώρισή του.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (325)
Tags:
Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK