22:55 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απρόσκοπτα ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή (13/09), οι τοπικές εκλογές στη Ρωσία, με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να τις χαρακτηρίζει ως τις «πιο δύσκολες» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρόεδρος της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα, ανακοίνωσε το κλείσιμο των καλπών και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, την Κυριακή (13/09), στις τοπικές εκλογές που έγιναν στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη έγιναν σε 20 περιοχές της Ρωσίας και σε άλλες 11 η ψηφοφορία αφορούσε στα μέλη του τοπικού κοινοβουλίου.

Επίσης, άμεσες κυβερνητικές εκλογές διεξήχθησαν σε 18 περιφέρειες, με τους υποψήφιους που διεκδικούσαν την επανεκλογή τους, να τα καταφέρνουν και, μάλιστα, από τον πρώτο γύρο.

Ακόμα, σε τέσσερις περιοχές πραγματοποιήθηκαν πρόσθετες εκλογές για τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκοροβόι, δήλωσε πως οι Αρχές δεν παρατήρησαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Μεντβέντεφ: Πρέπει να δικαιολογήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών

Από την πλευρά του, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», δήλωσε πως οι τελευταίες περιφερειακές εκλογές και οι προετοιμασίες γι' αυτές ήταν οι πιο δύσκολες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και άλλων προβλημάτων στη χώρα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε:

«Έχετε λάβει τις ψήφους των ανθρώπων που σας εμπιστεύονται και αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει ασφαλώς να είναι δικαιολογημένη. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, η "Ενωμένη Ρωσία" θα είναι σε θέση να επιβιώσει ως η κορυφαία πολιτική δύναμη στη χώρα».
Tags:
Ενωμένη Ρωσία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, περιφερειακές εκλογές, εκλογές, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK