08:18 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έφτασε σήμερα, Δευτέρα, στο Σότσι, προκειμένου να έχει συνομιλίες για την κατάσταση στη χώρα με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων στο Μινσκ και άλλες πόλεις.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την εκτίμηση, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι η χώρα πρέπει να λύσει να προβλήματα που αντιμετωπίζει μόνη της, χωρίς καμία πίεση από ξένους, ενώ εξήρε την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση. 

«Όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι οι Λευκορώσοι πρέπει να βρουν λύση μόνοι τους, χωρίς εμπόδια και εξωτερική πίεση, μέσω του διαλόγου, πρέπει να φτάσουν σε κοινή απόφαση για το πώς να ενεργήσουν. Γνωρίζουμε την πρότασή σας να ξεκινήσετε να εργάζεστε για το Σύνταγμα, πιστεύω ότι αυτό το βήμα είναι καίριο και πρόσφορο» δήλωσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση θα συνέβαλε στην ανάπτυξη πολιτικού συστήματος στη Λευκορωσία. 

«Η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη σε όλες τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από τη Συμφωνία της Ένωσης Κρατών, του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, βλέπουμε τη Λευκορωσία ως πολύ στενό σύμμαχο και φυσικά θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις, όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες» πρόσθεσε.

Ευχαριστίες Λουκασένκο σε Πούτιν για τη στήριξη μετά τις εκλογές

Από την πλευρά του ο Λευκορώσος Πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την αξιοπρέπειά του και τη στήριξη που του παρείχε μετά τις εκλογές του Αυγούστου.

«Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω, όχι για την υλοποίηση των συμφωνιών, αυτό είναι φυσικό. Ενεργείς με πολύ αξιοπρεπή και ανθρώπινο τρόπο. Γι' αυτό, σε ευχαριστώ προσωπικά καθώς και όλους τους Ρώσους που μας στήριξαν στην περίοδο μετά τις εκλογές» ανέφερε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που εξελίσσονται στο Σότσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Πάντα παραμέναμε πιστοί σε αυτή την πολιτική (σ.σ. συνεργασίας με τη Ρωσία). Τα τελευταία γεγονότα μας έδειξαν ότι πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον μεγάλο μας αδελφό και να εργαζόμαστε πιο στενά μαζί, στην οικονομία και άλλους τομείς».

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
Tags:
διαδηλώσεις, Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK