09:29 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε αναφέρει ότι η Ρωσία χρειάζεται υλικό από τη Γερμανία για να καθορίσει τι συνέβη με τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Ρωσία ακόμα δεν έχει νομικό έδαφος για να ανοίξει ποινική υπόθεση για το συμβάν με τον Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε τους δικούς μας νόμους, σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορούμε να λάβουμε τίποτα ως δεδομένο προκειμένου να ανοίξουμε ποινική υπόθεση. Πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Η τήρησή τους ήταν αντικείμενο προ ερευνητικού ελέγχου που ξεκίνησε αμέσως μετά το περιστατικό και διεξάγεται τώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι συνθήκες της υπόθεσης εξετάζονται» δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Επιστρέφοντας στον προ ερευνητικό έλεγχο. Όλοι έχουν εστιάσει στην ποινική υπόθεση. Θα μπορούσαμε να εκκινήσουμε ποινική υπόθεση τώρα, ωστόσο, δεν έχουμε νομικό έδαφος γι’ αυτό, και γι’ αυτό στις 27 Αυγούστου το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ζήτησε νομική υποστήριξη από τη γερμανική πλευρά» υπογράμμισε.

Σήμερα, μιλώντας με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ανεδαφικές κατηγορίες κατά της Ρωσίας για την υπόθεση και υπογράμμισε ότι η χώρα περιμένει υλικό από τη Γερμανία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης στη Ρωσία και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Για τις επόμενες 44 ώρες, οι γιατροί έδωσαν μάχη για τη ζωή του, καθώς διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και μπήκε σε τεχνητό αναπνευστήρα. Αμέσως μετά, η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς, έσπευσε να ισχυριστεί ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, υποστηρίζοντας ότι μια ουσία θα μπορούσε να είχε αναμιχθεί στο τσάι του, το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί.

Ωστόσο, λίγο μετά, βίντεο από κλειστό κύκλωμα από το αεροδρόμιο φέρεται να δείχνει ότι ο Ναβάλνι πήρε ένα ποτήρι από τον βοηθό του, Ίλια Παχόμοβ. Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως όποιος ετοίμασε το τσάι, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για ποιον προοριζόταν τελικά.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές στο νοσοκομείο του Ομσκ δήλωσαν ότι οι γιατροί εξέτασαν για δηλητηρίαση τον Ναβάλνι δίχως να εντοπίσουν το οτιδήποτε.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK