11:44 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (327)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον τρόπο που προχωράει η επόμενη φάση δοκιμής του εμβολίου Sputnik V μίλησε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

Η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δοκιμή του εμβολίου της κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Sputnik ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

«Σε μόλις δύο εβδομάδες, 55.000 εθελοντές έχουν ήδη εγγραφεί στη Μόσχα, που είναι ακόμη παραπάνω από τους απαραίτητους 40.000 για τη φάση μετά την καταχώριση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου Sputnik V. Η υψηλή ταχύτητα εγγραφής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση των εθελοντών της ασφάλειας και την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας που βασίζεται σε φορείς ανθρώπινων αδενοϊών, πάνω στην οποία πατά το ρωσικό εμβόλιο και έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα από ειδικούς σε διάφορες χώρες» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δημοσιεύσεις που μιλάνε για την ασφάλεια της συγκεκριμένης μεθόδου.

«Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 250 κλινικές δοκιμές και έχουν εκδοθεί περισσότερες από 75 διεθνείς δημοσιεύσεις που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των εμβολίων και των ιατρικών φαρμάκων που βασίζονται στον ανθρώπινο αδενοϊό. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την απουσία πιθανών σοβαρών παρενεργειών της πλατφόρμας που βασίζεται σε φορείς ανθρώπινων αδενοϊών σε αντίθεση με τις νέες και μη αποδεδειγμένες τεχνολογίες των φορέων αδενοϊού πιθήκου ή mRNA» πρόσθεσε.

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna, οι οποίες βασίζονται στη μη δοκιμασμένη τεχνολογία του mRNA, δεν έχουν ακόμη βρει 30.000 άτομα για τις κλινικές δοκιμές Φάσης 3, αν και άρχισαν να προσλαμβάνουν εθελοντές στα τέλη Απριλίου και στα τέλη Ιουλίου αντίστοιχα.

Η AstraZeneca, που βασίζεται στον αδενοϊό πιθήκου σχεδιάζει να προσλάβει 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ εντός δύο μηνών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (327)
Tags:
δοκιμές, δοκιμή, εμβόλιο, Ρωσία, Μόσχα, κορονοϊός, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK