18:25 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μέλλον του αγωγού Nord Stream 2 για την ώρα είναι αβέβαιο μετά τις απειλές της γερμανικής κυβέρνησης να σταματήσει την κατασκευή εξαιτίας των ισχυρισμών που διατυπώνονται κατά της Ρωσίας και τον υποτιθέμενο ρόλο της στη «δηλητηρίαση» του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι ένα οικονομικό πρότζεκτ που βασίζεται στις επενδύσεις μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, οι περισσότερες ευρωπαϊκες, παρά σε κάποιες πολιτικές συμφωνίες, δήλωσε ο διαχειριστής του έργου.

«Ο Nord Stream 2 δεν βασίζεται σε πολιτικές συμφωνίες μεταξύ χωρών, αλλά σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων των έξι κορυφαίων ενεργειακών εταιρειών, πέντε από τις οποίες εκπροσωπούν χώρες της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την Nord Stream AG, ο αγωγός αναπτύσσεται με βάση την εθνική και διεθνή νομοθεσία και έχει λάβει όλες τις αναγκαίες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές των πέντε εμπλεκόμενων χωρών.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά τις κατηγορίες της Γερμανίας κατά της Μόσχας για δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Την ώρα που το Βερολίνο δεν έχει καταφέρει να παραδώσει στοιχεία που αποδεικνύουν τη δηλητηρίαση, κάτι που απορρίπτουν οι Ρώσοι γιατροί που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του αρχικά, η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί εξηγήσεις από τη Ρωσία, απειλώντας να μπλοκάρει την κατασκευή του αγωγού ως τιμωρητικό μέτρο.

Εκτός από τις γερμανικές αρχές, η Δανή πρωθυπουργός, Μέτε Φρεντέρικσεν, ζήτησε επίσης την επανέναρξη της συζήτησης σχετικά με τον αγωγό.

Tags:
Γερμανία, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK