13:42 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία ακόμα δεν έχει νομικό έδαφος για να ανοίξει ποινική υπόθεση για το συμβάν με τον Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία απέστειλε στη Γερμανία ένα νέο αίτημα για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ρώσου γενικού εισαγγελέα, Αντρέι Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ, το αίτημα εστάλη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό με τον Ναβάλνι, ο οποίος ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης στη Ρωσία και ύστερα από επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κλινική στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι εισαγγελείς έστειλαν το πρώτο αίτημα στη Γερμανία στις 27 Αυγούστου, αλλά δεν έλαβαν απάντηση, όπως επανέλαβε ο κ. Ιβάνοφ.

Ταυτόχρονα, η γερμανική κλινική Charité, όπου νοσηλεύεται ο κ. Ναβάλνι, φαίνεται ότι διενήργησε τοξικολογική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας είναι σημαντικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ρώσου γενικού εισαγγελέα.

Στο νέο αίτημα για συνεργασία, οι Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν «πρόσθετες διευκρινίσεις από τους θεράποντες γιατρούς, τις πληροφορίες και τα αντίγραφα των εγγράφων που σχετίζονται με τη θεραπεία και τις εξετάσεις του Ναβάλνι».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
Tags:
Νοβιτσόκ, τροφική δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, δηλητήριο, υγεία, Γερμανία, Γενικός Εισαγγελέας, εισαγγελείς, εισαγγελέας, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK