22:47 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε δηλώσει ότι το Βερολίνο αναμένει από τη Μόσχα να δράσει σε ό,τι αφορά τη «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι το συντομότερο δυνατό, ενώ η Μόσχα έχει ζητήσει αποδείξεις από τη Γερμανία σχετικά με τους ισχυρισμούς περί δηλητηρίασης.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου, ακυρώνεται εξαιτίας αλλαγών στο πρόγραμμα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο. 

«Ο χρόνος της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Βερολίνο, καθώς και ο τρόπος κοινής συμμετοχής με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στην τελετή λήξης του Έτους Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Συνεργασίας 2018-2020 στο Βερολίνο, στις 15 Σεπτεμβρίου είχαν συμφωνηθεί έναν χρόνο πριν και είχαν επιβεβαιωθεί στις συνομιλίες του Αυγούστου στη Μόσχα» εξήγησε το Υπουργείο. 

«Στις 3 Σεπτεμβρίου, η γερμανική πλευρά ενημέρωσε για τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Μάας, σύμφωνα με τις οποίες ακυρωνόταν η συμμετοχή του στην τελετή και δίνεται μόνο μιάμιση ώρα για διμερείς διαπραγματεύσεις. Έτσι, ο αρχικός και κύριος λόγος της επίσκεψης Λαβρόφ στη γερμανική πρωτεύουσα φαίνεται να είναι άσχετος και η προτεινόμενη μορφή των διμερών διαπραγματεύσεων μειώθηκε σημαντικά» αναφέρεται.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ελήφθη η απόφαση ακύρωσης της προαναφερόμενης επίσκεψης. Σχετική ενημέρωση υπήρξε προς τη γερμανική πλευρά. Δεδομένης της σημασίας του έτους, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα στείλει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην τελετή λήξης» τονίζεται.

Tags:
επίσκεψη, Χάικο Μάας, Γερμανία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK