03:22 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πούτιν και Λουκασένκο συμφώνησαν να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορωσός ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συμφώνησαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία στα σύνορα με τη Λευκορωσία πρέπει να επιστρέψουν στα σημεία μόνιμης ανάπτυξής τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα.

«Ένα σημαντικό αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο Προέδρων στο Σότσι ήταν η συμφωνία ότι η Ρωσία θα απομάκρυνε τις μονάδες των αστυνομικών και της Εθνικής Φρουράς που συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας και θα μεταφέρει τα στελέχη τους στους τόπους μόνιμης ανάπτυξής τους» δήλωσε. 

Μόσχα και Μινσκ θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά δεν έχει γίνει συζήτηση για την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων στη Λευκορωσία, δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν οι ηγέτες είχαν συζητήσει το θέμα των βάσεων και αν η Ρωσία υποστήριξε ή όχι τη Λευκορωσία έχοντας υπόψη αυτόν τον στόχο.

«Όχι, αυτοί οι ισχυρισμοί δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα, αυτό το ζήτημα [των βάσεων] δεν συζητήθηκε. Θα διεξαχθούν ασκήσεις, αλλά ένα τέτοιο ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Λουκασένκο πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

«Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Λουκασένκο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές, ενημέρωσε τον [Πρόεδρο Πούτιν] για την πρόθεσή του να σχηματίσει μια κατάλληλη δομή για εργασίες και να ξεκινήσει μια πλήρη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, στρατός, Βλαντίμιρ Πούτιν, Λευκορωσία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK