19:20 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
0 50
Βρείτε μας

Nωρίτερα, ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, επεσήμανε πως 55.000 εθελοντές βρίσκονται ήδη στη Μόσχα για το Sputnik V.

Ο σύντομος χρόνος που χρειάστηκε η Ρωσία για να κατασκευάσει το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Ιλνάζ Ιματντίνοφ, ανώτερος συνεργάτης του τμήματος γονιδιωματικής έρευνας του κρατικού ερευνητικού κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας του Vector.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ιματντίνοφ, μιλώντας στο Channel One, υπογράμμισε πως τα ρωσικά εμβόλια αναπτύχθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και «αυτή τη στιγμή έχουν ήδη δείξει την αποτελεσματικότητά τους τόσο σε προκλινικές όσο και σε κλινικές δοκιμές. Αυτό είναι σημαντικό».

Όταν ρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ρώσος επιστήμονας εξήγησε πως όλοι εργάζονταν 24 ώρες το 24ωρο.

«Ναι, εργαζόμαστε επτά ημέρες την εβδομάδα, συχνά χωρίς ύπνο, αλλά παρ' όλ' αυτά είμαστε έτοιμοι, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως ο στόχος ήταν «να πάρουμε ένα φάρμακο που θα προστατεύει από την COVID-19».

Τέλος, όσον αφορά το εμβόλιο του Vector, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εγγραφής, η πρώτη παρτίδα για διευρυμένες προκλινικές δοκιμές αναμένεται να παραχθεί τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
Tags:
επιστήμονας, Επιστήμη, Ρωσία, θεραπεία, φάρμακο, φάρμακα, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK