16:56 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
0 40
Βρείτε μας

Η υπόθεση της υποτιθέμενης «δηλητηρίασης» του Αλεξέι Ναβάλνι και τα σχόλια που γίνονται από τη Γερμανία και άλλα κράτη της Δύσης, παίρνουν «φρικτή μορφή», όπως δήλωσε, τη Δευτέρα (14/09), η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως «τερατώδη» και με έλλειψη ουσίας τα σχόλια της Γερμανίας και άλλων δυτικών κρατών σχετικά με την υποτιθέμενη «δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι. 

Συγκεκριμένα, η Ζαχάροβα δήλωσε στο δίκτυο Rossiya 1, τη Δευτέρα (14/09), το εξής:

«Μας αναγκάζουν να το πιστέψουμε. [...] Σήμερα βλέπουμε μια τροποποιημένη διατύπωση - πρέπει να παραδεχτείτε χωρίς καμία αντίρρηση αυτό που δεν πρόκειται καν να υποστηρίξουμε με κανένα γεγονός. Σε αυτό το σημείο, αυτό παίρνει ήδη κάποιες απολύτως φρικτή μορφή».

Στη συνέχεια, η Ζαχάροβα υπενθύμισε πως τα δυτικά κράτη χρησιμοποίησαν ανάλογη τακτική δηλώσεων μετά τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλισμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2018.

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν αυτός που ακύρωσε την επίσκεψή του στη Γερμανία, στις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι «η τρέχουσα μορφή και οι συνθήκες της υπόθεσης, παρά τις προηγούμενες συμφωνίες με τη γερμανική πλευρά, καθιστούσαν τον Ρώσο υπουργό ως ξένο και η επίσκεψή του στη Γερμανία δεν είναι επίκαιρη».

Η Ζαχάροβα, ακόμα, τόνισε το εξής:

«Ενημερώσαμε τη γερμανική πλευρά γι' αυτό. Σήμερα, μας εξέπληξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια για το πώς έγιναν τα γεγονότα στην πραγματικότητα. Κάποιος πρέπει να βασίζεται στα γεγονότα».

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψη στο Βερολίνο λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα εργασίας του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χίικο Μάας, καθώς αρχικά σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν διμερείς συνομιλίες.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
Tags:
Μαρία Ζαχάροβα, Αλεξέι Ναβάλνι, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK