17:10 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (86)
0 0 0
Βρείτε μας

Στους ισχυρισμούς που θέλουν τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο να έχει δηλητηριαστεί από ουσία τύπου Νοβιτσόκ απαντά ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών.

Όλα τα αποθέματα του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ της Ρωσίας έχουν εξαλειφθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν. 

«Εξαλείφθηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του OPCW. Αυτό καταγράφηκε εν ευθέτω χρόνω. Επομένως, για να πούμε ότι υπάρχουν είτε εγκαταστάσεις παραγωγής είτε παλιά αποθέματα χημικών πολεμικών παραγόντων στο έδαφος της Ρωσίας είναι, φυσικά, παραπληροφόρηση» δήλωσε ο Ναρίσκιν σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία διαθέτει αποθέματα Νοβιτσόκ.

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι οι γιατροί στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι υπεβλήθη πρώτα σε θεραπεία, πραγματοποίησαν εξετάσεις σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα και δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης μετά τον ιατρικό έλεγχο του ασθενούς.

«Επιπλέον, αυτά τα δεδομένα είναι γνωστά, περιέχονται στα σχετικά έγγραφα και τα δείγματα βιολογικού υλικού του Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκονται επίσης στη διάθεση των γιατρών. Το γεγονός είναι ότι τη στιγμή που ο Αλεξέι Ναβάλνι αναχώρησε από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το σώμα του δεν περιείχε τοξικές, δηλητηριώδεις ουσίες» πρόσθεσε ο Ναρίσκιν.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για εναέρια μεταφορά, ο πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (86)
Tags:
δηλητηρίαση, χημικά, Ρωσία, Νοβιτσόκ, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK