22:46 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε χτες την πρώτη φωτογραφία του, από τη στιγμή που ξύπνησε από το κώμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις προθέσεις του Αλεξέι Ναβάλνι να επιστρέψει στη Ρωσία, σημείωσε πως κάθε πολίτης της χώρας έχει το δικαίωμα να το κάνει.

«Όπως κάθε πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει τη Ρωσία και να επιστρέψει στη Ρωσία» δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι θα ήταν χαρούμενοι να δουν τον Ναβάλνι να ανακάμπτει και να βελτιώνεται η υγεία του».

Στη συνέχεια, όταν ερωτήθηκε για το εάν θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση του κ. Ναβάλνι με Ρώσους αξιωματούχους μετά την επιστροφή του, ο κ. Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει λόγος και καμία ανάγκη» για τη διεξαγωγή τέτοιων συνομιλιών.

«Είμαι βέβαιος ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί» εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο, ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών απέρριψε τους ισχυρισμούς που θέλουν τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο να έχει δηλητηριαστεί από ουσία τύπου Νοβιτσόκ.

Όλα τα αποθέματα του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ της Ρωσίας έχουν εξαλειφθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν. 

«Εξαλείφθηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του OPCW. Αυτό καταγράφηκε εν ευθέτω χρόνω. Επομένως, για να πούμε ότι υπάρχουν είτε εγκαταστάσεις παραγωγής είτε παλιά αποθέματα χημικών πολεμικών παραγόντων στο έδαφος της Ρωσίας είναι, φυσικά, παραπληροφόρηση» δήλωσε ο Ναρίσκιν σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία διαθέτει αποθέματα Νοβιτσόκ.
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (94)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Νοβιτσόκ, τροφική δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, δηλητήριο, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK