00:52 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
0 10
Βρείτε μας

Επικοινωνία είχε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Γερμανό ομόλογό του, Χέικο Μάας και για την υπόθεση Ναβάλνι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προέτρεψε τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, να εγκαταλείψει την περαιτέρω πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των υπουργών.

«Ο Λαβρόφ προέτρεψε τον συνάδελφό του να αποφύγει να πολιτικοποιήσει περαιτέρω την κατάσταση με τον Ναβάλνι. Ταυτόχρονα, ειπώθηκε ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αναφορές στην "ανεξαρτησία" των δικαστικών αρχών και στην ανάγκη να λάβουμε έγκριση από τον ίδιο τον Ναβάλνι ή τους συγγενείς και τους φίλους του, χρησιμοποιώντας αυτό σε αντίθεση με τη σχετική Σύμβαση ως εμπόδιο στην πρόσβαση Ρώσων εγκληματολόγων και γιατρών στο υλικό που διατίθεται στη Γερμανία σχετικά με την ασθένεια και τη θεραπεία του» αναφέρει η δήλωση.

Ωστόσο, οι υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για αυτά και άλλα ζητήματα της ρωσογερμανικής και διεθνούς ατζέντας.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για εναέρια μεταφορά, ο πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Χάικο Μάας, Αλεξέι Ναβάλνι, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK