10:55 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας ξεκίνησε μαζικές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, όπου ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επανεκλέχθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά στην προεδρία της χώρας.

Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών (SVR) διατείνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στις τελευταίες αναταραχές της Λευκορωσίας που ξέσπασαν μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου.

«Τα γεγονότα στη Λευκορωσία δείχνουν ξεκάθαρα ίχνη εμπλοκής της Δύσης. Οι διαμαρτυρίες έχουν οργανωθεί από την αρχή και συντονίζονται από το εξωτερικό [...] Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το SVR, οι ΗΠΑ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στα τρέχοντα γεγονότα στη Λευκορωσία» είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του οργανισμού.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, το 2019 και στις αρχές του 2020, η Ουάσινγκτον διέθεσε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις για να βοηθήσει στην οργάνωση των διαδηλώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τη χρηματοδότηση των αντικυβερνητικών στη Λευκορωσία μετά την έναρξη των διαδηλώσεων, ανέφερε το SVR. Παράλληλα, τονίζει ότι οι ΗΠΑ προωθούν την πρώην υποψήφια για την προεδρία της χώρας, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, καθώς και άλλες φιγούρες της αντιπολίτευσης.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
Tags:
χρηματοδότηση, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διαδηλώσεις, ΗΠΑ, Λευκορωσία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK