06:11 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να αποφευχθεί η πολιτικοποίηση του πρότζεκτ του αγωγού Nord Stream ζήτησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε την Τετάρτη την ανάγκη αποφυγής πολιτικοποίησης του Nord Stream 2, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο εμπορικό σχέδιο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Νωρίτερα σήμερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε επίλυση της κατάστασης αναφορικά με τον αγωγό Nord Stream 2 δεν θα ωθούσε τη Ρωσία να αλλάξει τη συμπεριφορά της στη διεθνή σκηνή.

«Όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε να το αναφέρουμε στο πλαίσιο της πολιτικοποίησης. Πρόκειται για ένα εμπορικό σχέδιο, το οποίο εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως της Γερμανίας» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ισχυρίστηκε επίσης ότι η συμπεριφορά της Μόσχας αναφορικά με την υπόθεση Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται στο Βερολίνο, μετά ήταν απολύτως «τυπική». Ο Πεσκόφ αντέκρουσε τη δήλωση και τόνισε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να απορρίπτει τη συνεργασία για την έρευνα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε επίσης τη δήλωση ως «πολιτική προκατάληψη» και «έλλειψη κατανόησης» της κατάστασης.

Tags:
ΕΕ, αγωγός, Nord Stream 2, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK