19:09 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη ένα αίτημα έκανε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας για νομική συνδρομή στην υπόθεση του Ρώσου Αλεξέι Ναβάλνι.

Το γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε ένα δεύτερο αίτημα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας για νομική συνδρομή αναφορικά με την υπόθεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα [της Ρωσίας] υπέβαλε ένα δεύτερο αίτημα για νομική συνδρομή στην ομοσπονδιακή υπηρεσία δικαιοσύνης κατά τις βραδινές ώρες προχθές, στις 14 Σεπτεμβρίου, και αυτό το δεύτερο αίτημα ελέγχεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στα τέλη Αυγούστου, η ρωσική εισαγγελία έστειλε το πρώτο αίτημα νομικής συνδρομής στη Γερμανία σχετικά με το περιστατικό. Ταυτόχρονα, η ρωσική ερευνητική επιτροπή απέστειλε μια δήλωση από τους υποστηρικτές του Ναβάλνι σχετικά με μια φερόμενη απόπειρα δολοφονίας στο περιφερειακό τους γραφείο στη Σιβηρία για έρευνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διεξάγεται εκ των πραγμάτων έρευνα για την κατάσταση του Ναβάλνι, αλλά μια ποινική υπόθεση θα ανοίξει επίσημα μόνο εάν επιβεβαιωθεί η παρουσία δηλητηριωδών ουσιών στο σώμα του.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για εναέρια μεταφορά, ο πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Tags:
Ρωσία, εισαγγελείς, εισαγγελέας, Γερμανία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK