02:34 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (124)
0 40
Βρείτε μας

Η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι έκρυθμη μετά τις προεδρικές εκλογές που ανέδειξαν νικητή για έκτη συνεχόμενη φορά, τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Την αποφυγή εμπλοκής τρίτων χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας μέσω των Ηνωμένων Εθνών και άλλων εργαλείων, εκτός εάν ζητηθεί βοήθεια από το ίδιο το Μινσκ, υπογράμμισε μιλώντας στο Sputnik ο Πιότρ Ιλίτσεφ, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς, όσον αφορά τη Λευκορωσία, βλέπουμε μια οικεία εικόνα: οι δυτικές χώρες, καταπατούν τις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη μετα-εκλογική κατάσταση στη χώρα για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα» εξήγησε ο κ. Ιλίτσεφ.

Ακόμη, ο Ρώσος διπλωμάτης κατήγγειλε ότι τρίτες χώρες χρησιμοποιούν «συνήθη μέσα, συμπεριλαμβανομένων παράνομων μονομερών κυρώσεων» εναντίον του Μινσκ.

«Από την πλευρά μας, τονίζουμε το απαράδεκτο της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της των δυνατοτήτων των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Ρωσίας.

«Είναι σημαντικό ο λαός της Λευκορωσίας να επιλύσει τα εσωτερικά πολιτικά του ζητήματα ανεξάρτητα, χωρίς εξωτερική πίεση. Οποιαδήποτε διεθνής βοήθεια στο Μινσκ θα πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά κατόπιν αιτήσεώς του» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα ενημερώνει τακτικά τους ξένους εταίρους της για τις θέσεις της.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (124)
Tags:
Δύση, ΕΕ, Ρωσία, διαδηλώσεις, κυρώσεις, Μινσκ, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK