09:59 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
0 40
Βρείτε μας

«Η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις πολιτικές της απέναντι στο Μινσκ» τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις πολιτικές της απέναντι στο Μινσκ, οι οποίες παρεμποδίζουν την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Λευκορωσία» δήλωσε σήμερα Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως τόνισε, οι Βρυξέλλες δεν σέβονται τις πολιτικές πραγματικότητες της Λευκορωσίας και ποντάρουν στην αντικατάσταση κυβερνήσεων μέσω κυρώσεων, πιέσεων και προπαγάνδας.

«Δυστυχώς, η Λευκορωσία δεν είναι το μοναδικό τέτοιο παράδειγμα. Καλούμε την ΕΕ να επανεξετάσει τη στάση της, η οποία οδηγεί στη διάβρωση της νομικής βάσης της διεθνούς τάξης και στην περίπτωση της Λευκορωσίας, αποτρέπει την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα» επισήμανε.

Σύμφωνα με την κα Ζαχάροβα, η επιβολή κυρώσεων της ΕΕ στη Λευκορωσία αντιφάσκει με τον σκοπό της αποκατάστασης της σταθερότητας και του διαλόγου και της χαλάρωσης της έντασης στη χώρα.

Για τη συμμετοχή της επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σχολίασε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί παράδειγμα της παρέμβασης της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Ρωσία, Μαρία Ζαχάροβα, Μόσχα, διαδηλώσεις, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK