09:44 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στα τέλη του 2019, ο αρχηγός Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ, επιβεβαίωσε ότι ο Avangard είχε τοποθετηθεί σε πύραυλο τύπου Yanensky.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην εξελιγμένη ικανότητα του υπερηχητικού ολισθαίνοντος οχήματος Avangard να αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

«Συνεχάρην μόλις […] τους προγραμματιστές του νέου μας [οπλικού] συστήματος, το όχημα Avangard. Έχω μιλήσει περισσότερες από μία φορές για το φαινόμενο Εσκίμο [ένα είδος παγωτού στη Ρωσία], που λιώνει. Η θερμοκρασία ανέρχεται σε 2.000 βαθμούς, ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη του Ήλιου, αλλά το υλικό του οχήματος αντιστέκεται δεόντως» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους εργαζόμενους στον πυρηνικό κλάδο στο Κρεμλίνο την Τετάρτη.

Το Εσκίμο, αποτέλεσμα του Avangard αναφέρθηκε επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο καθώς μίλησε με φοιτητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ουράλ, στο Εκατερίνμπουργκ τον Ιούλιο του 2019, όταν ο Πούτιν επαίνεσε το όχημα ως κάτι που «δεν έχει όμοιό του στον κόσμο».

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, πύραυλος, Avangard
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK