22:16 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Επίθεση εναντίον των ΗΠΑ που ασκούν πιέσεις προς τη Γερμανία αναφορικά με το Nord Stream 2, εξαπέλυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε την Πέμπτη να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την κατασκευή του φυσικού αγωγού Nord Stream 2, λέγοντας ότι είναι θέμα αρχής για τη Γερμανία να ολοκληρώσει το έργο.

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το αν υπάρχουν κίνδυνοι για το Nord Stream 2 εξαιτίας και της υποτιθέμενης δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο κ. Λαβρόφ  απάντησε πως «είναι καιρός να ηρεμήσουμε με αυτό το ζήτημα».

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του προς τις ΗΠΑ που ασκούν πίεση στη Γερμανία για το Nord Stream 2.

«Βλέπουμε τις ΗΠΑ καθημερινά να προσπαθούν να εξευτελίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως τη Γερμανία, και απαιτούν μέσω των αξιωματούχων τους να πείσουν το Βερολίνο για την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής της ασφάλειας, η οποία σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σημαίνει εγκατάλειψη του Nord Stream 2 και μετάβαση σε πολύ πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο».

«Πιστεύω -αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, δεν μιλώ επίσημα τώρα- ότι αυτό το ζήτημα είναι πλέον θέμα τιμής για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας» εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του.

Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Γερμανία, Ρωσία, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, φυσικό αέριο, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK